Samarbeidspartnere våre

Kortreiste råvarer som er i sesong er det absolutt beste –
både når det gjelder kvalitet og smak.

Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant

Det lokale samarbeidet

St Peter’s Restaurant samarbeider tett med lokale kjøtt-, fiske- og grønnsaksprodusenter. Derfor flesteparten av rettene våre er 100% lokalbaserte og naturligvis, hjemmelagde.

Per dags dato har vi nesten 20 lokale samarbeidspartnere, og vi er også stolte medlemmer av Guldkorn – Smak på Østfold som er et samarbeidsforum for hele verdikjeden innen mat og drikke i regionen.

Det nære samarbeidet med bønder og gartnere i Østfold er noe av kjernen i St Peter’s restaurantkonsept. Tanken og meningen bak dette er ikke kun å bruke kortreiste råvarer i matlagingen, men bygger også på et sterkt ønske om å løfte frem små matprodusentene og bærekraftig matproduksjon. 

 

I 2022 vant vi prisen som «Årets spisested», og gjennom
årene fikk vi en rekke godeomtaler i lokale medier mm.

Vi ønsker å introdusere gjestene våre til mange spennende, og ofte ukjente, råvarer som nærområdet vårt har å by på. Direkte samarbeid med de lokale matprodusentene gir oss en bedre og dypere forståelse av de kortreiste råvarene vi jobber med

Michal Bluj -Kjøkkensjef

Samarbeidsnettverket vårt

Les mer her

Sørli Gård - Skjerberg

Sørli Gård i Skjeberg har en hundre og femti år lange historie. Runar Sørli er 5 – te generasjons bonde på gården, og han driver gård på en helt naturlig måte – 100 % økologisk. Hønene til Runar lever lykkelige liv og bestemmer selv om de vil være inne i hønsehuset eller ute i frisk luft. I tillegg til dette, så får de kun økologisk fôr. Alt dette gir dyrene det beste
grunnlaget – og eggene den beste smaken!

Les mer her
Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant
Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant

Ting med Tang- Engelsviken

Anne – Lise og Bjørn fra Ting med Tang er våre aller første samarbeidspartnere. Vi ble kjent med dette fantastiske paret i 2019, når vi deltok på Tangsafari før restaurantens åpning, og siden dette er vi i stadig kontakt. Ting med Tang støtter oss med råd, kunnskap og sin lange erfaring angående bruk av tang og tare i matlaging. Ikke minst, supplerer de oss med denne fantastiske, næringsrike ressursen som finnes langs hele den norske kysten.

Les mer her

Holme Gård - Råde

Holme Gård i Råde er en familieeid gård med lang tradisjon. Gården har vært i familien siden 1742, og dagens eier og driver – Liss Cathrine Stokker Holme – er 8 generasjon. Vi ble kjent med Liss i 2019, og begynte samarbeidet rett etter restaurantens åpning. Holme Gård supplerer oss med Gammelnorsk Spælsau (norsk variant av det berømte franske agneau pré-salé – «ferdig saltet lam»), som er helt eksepsjonell i kvalitet og smak. Dyrene fôres kun av gårdens egenproduserte råvarer i fantastiske omgivelser mellom hav og land i Oslofjorden.

Les mer her
Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant
Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant

Nes andelsgård- Fredrikstad

Nes Andelsgård ligger vakkert til ved Visterflo mellom Fredrikstad og Sarpsborg, og består av 180 mål innmark. Landsbruk tradisjoner på Nes gård er hundrevis av år gamle, og Karianne Nes er den 16 generasjonen på gården. Hun tok over driften av gården sammen med Inge i 2004, og i 2015 etablerte de Nes Andelsgård – økologisk landbruk for alle. Filosofien bak andelslandbruk er helt fantastisk og handler om aktivt samarbeid og partnerskap mellom gårdbruker og forbrukere der ansvaret og avlingene deles.

Nes andelsgård er en av kjøkkensjefen favorittsteder.

Les mer her

Svanekill gård - Skjærhalden

Svanekil gård er en aktiv familiegård som holder til på Kirkøy, Hvaler. Gårsdriften startet her på 1600 tallet, og familien Svanekil er den 10 generasjonen på gården. Gården er kjent for produksjon av fantastiske poteter av høy kvalitet, bl. a. Arielle, Asterix og Mandel. Potetene er usprøytet, kortreist og naturgjødslet – og er en absolutt must på menyen vår i sommertiden!

Les mer her
Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant
Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant

Holli Mølle - Spydeberg

Holli Mølle er en gårdsmølle som ligger på gården Holli i Spydeberg. Gården har drevet landbruk i mer enn 150 år. Holli Mølle benytter kun ferske korn som er økologisk dyrket, og maler både korn fra egen produksjon og fra andre bønder på Østlandet som også driver økologisk landbruk. Holli Mølle er opptatt av kvalitet og bærekraft i alle ledd, fra jord til bord. Denne fantastiske filosofi og høy kvalitet av produkter førte til at vi begynte samarbeidet med de i 2019.

Les mer her

Gulldkolla - Varteig

Guldkolla er en gruppe bønder i Østfold som jobber med bevaring av Østlandsk Rødkolle – en av de seks tradisjonelle kurasene i Norge. Produksjonen er grasbasert, med utegang året rundt og uten bruk av kraftfor. St Peter’s Restaurant etablerte samarbeidet med Guldkolla i 2020.

Les mer her
Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant
Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant

Fredrikstad Seafoods

Fredrikstad Seafoods er et av Norges første landbaserte oppdrettsanlegg for laks i større skala. De holder til på Øra industriområde i Fredrikstad.

Vi etablerte samarbeidet i 2020, og nå bruker vi kun lokal laks i lakserettene våre.


Les mer her

Vakteltøsene - Fredrikstad

Vakteltøsene er en liten hobby vaktelgård i Fredrikstad, som supplerer oss med vaktelegg av ypperlig kvalitet.

Les mer her
Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant
Mihow og Tatiana sammen på bilde med stor stykke kjøtt - St. Peters Restaurant

Samarbeidspartnere vi har fått i 2022 og 2023

– MELLOM FANGE GÅRD

– HVALER KRABBE

– HVALER ØSTERS

– RYGGE MEIERI

– SMAALENSGÅS FRA ØSTFOLD

- SOPPKOMPANIET

Finn ut mer om hva vi har å by på

St Peter's er mest kjent for:

Kontakt oss

OBS! Telefon besvares kun i restaurantens åpningstid.
Utenom våre åpningstider vennligst kontakt oss på mail, Facebook eller Instagram.

Se veibeskrivelse
Takk skal du ha! Din melding er mottatt! Vi vil svare så snart som mulig
Oops! Noe gikk galt under innsending av skjemaet. send oss en e-post på post@stpetersrestaurant.no
Bestill bord